Bushmills Original

Bushmills is genoemd naar de stad waar het wordt gedistilleerd.

Gelegen aan de noordkust van Ierland, een mijl verwijderd van de spectaculaire rotsformatie Giant’s Causeway. Er staan twee molens op de oevers van de River Bush die langs de distilleerderij stroomt. Bushmills whiskey wordt nog steeds gedistilleerd in de Old Bushmills distilleerderij. Dit is ‘s werelds oudste whiskey distilleerderij met een licentie.

Puur kristalhelder water wordt gecombineerd met ongeturfde mout om er een whiskey van te maken zonder de scherpe rooksmaak die andere single malts kenmerkt. De whiskey wordt drie maal gedistilleerd, dit is het verschil met Scotch Malt Whisky die over het algemeen tweemaal wordt gedistilleerd.

De leeftijd: 5 jaar.

De kleur: licht goud.
De Geur: lichtkruidig aroma met lichte tonen van vanille, opbouwend van geur van vanille ijs tot tonen van een crême brûlée.
De smaak: verwarmend en aangenaam, vers fruit tonen met lichte honing zoete aroma’s. De afdronk is pittig en fris met kruidige tonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.