Jameson Irish Whisky

Jameson is een Ierse whiskey. Het bedrijf werd in 1780 in Dublin opgericht door John Jameson. In 1966 ontstond de Irish Distillers Group door een samenwerkingsverband tussen Cork Distillers, Jameson and John Powers. De distilleerderij in Middleton produceert de meeste Ierse whiskey. Jameson is de best verkochte Ierse whiskey ter wereld.

Een ding dat ik interessant vind is de code JQ-058548, die lijkt op elke fles Jameson whiskey te staan. Tot dusver heb ik niet veel informatie over dit mysterieuze nummer op Google kunnen vinden, als je iets weet over deze code dan hoor ik het graag!

Leeftijd is gemiddeld 5-7 jaar. Jameson is een schoolvoorbeeld van een prettige zachte typisch Ierse blended whiskey, tevens zeer geschikt voor in de Irish Coffee.

De kleur: lichtgeel goud.
De geur: zacht, licht kruidig en mooi fruitig (mandarijn).
De smaak: typisch Iers en vooral opvallend zacht. Een streling voor de tong met veel malt, zoet fruit, anijs en vanille, maar verder weinig expressief.
De na-smaak: prettige wat vlakke en neutrale afdronk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.