Powers Irish Whiskey

De Gold label van John Power, is de meest verkochte Whiskey in heel Ierland. In Nederland is Powers helaas een vergeten Whiskey fabrikant. De Gold Label heeft onmiskenbaar meer aroma dan de overige Irish Whiskey’s (Paddy, Jameson, Tullamore Dew, Bushmills) met zijn eigen kenmerkende pot-still bestanddeel dat wordt onderbouwd door een moutige body. Hierdoor past deze Whiskey voor mijn gevoel het beste bij een lekkere pint Guinness. Het is een goed uitgebalanceerde Ierse whiskey die onlangs door de Malt Advocate bij de 10 beste Irish whiskey’s is gekozen.

In sommige markten is de whiskey te koop als Power’s Irish, maar hij wordt soms onder een andere minder formele naam besteld. Die naam vindt zijn oorsprong in het feit dat Power begon met miniatuurflesjes Ierse whiskey. Deze miniatuurflesjes moesten drie “swallows” (slokken) van de drank bevatten. Uiteindelijk werd de verwijzing daarnaar zodanig gemeengoed dat op het etiket op de hals van de flesjes en ook op de grote flessen, drie “swallows” (zwaluwen) werden afgebeeld. De vroegere distilleerderij van John Power is volledig gerestaureerd en is door het National College of Art nu als museum in gebruik genomen. De Powers Gold Label is een van de populairste whiskey’s van Ierland. Met deze 12 jaar oude versie herleeft weer de tradititie van de pure pot still whiskey.

De kleur: goud met groen tinten.
De geur: elegant, zuiver en mooi in balans, aroma’s van fruit (banaan, noten en kokos) en van rood fruit.
De smaak: fruitig (cassis, perzik), daarna ontwikkelen zich mooie en rijke aroma’s.
De na-smaak: fluweelzacht en heerlijk lange waarin de tonen van het rode fruit weer terugkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *