Tullamore Dew

In de Midlands van Ierland, aan het Grand Canal in een moerassig en turfrijke streek, was het stadje Tullamore tussen eind 19de en begin 20ste eeuw een zeer belangrijk centrum voor de Ierse whiskeyproductie. Tullamore Dew is de lichtste van de Ierse Whiskey’s.

De bekendheid van Tullamore Dew whiskey is voor een groot deel te danken aan een briljante woordspeling van de directeur van de toenmalige distilleerderij. Zijn naam was Daniel E. Williams, en hij verbond zijn initialen -D.E.W. – aan zijn product. Zo werd Tullamore Dew een gemakkelijk te onthouden reclameslagzin: “Give every man his Dew”. En het gaat nog steeds voorspoedig met Tullamore Dew.

De proefnotities van de Tullamore Dew zijn:

De kleur: licht goud.
De smaak: fruitig, licht en iets zoetige aroma’s met iets van mout.
De na-smaak: een soepele doch ietswat vlakke afdronk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.