Bushmills Black Bush

Black Bush is een rijke donkere 40% blend van de oudste gelicenseerde distilleerderij , “Old Bushmills” distilleerderij in County Antrim, Ierland. Er wordt zowel single malt als blended whiskeys gemaakt. Als één van de weinige mag deze whiskey een ‘oer-whiskey’ genoemd worden. De Bushmills whiskey vormt namelijk de basis voor een diversiteit aan andere distillaten, maar ook voedingswaren en andere gebruiksartikelen.

Omschrijving Black Bush heeft een onderscheidend, volle body aroma met kruidige en notige zoete sherry tonen. Het is een complex en goed gearomatiseerde, iets zoet met helder malt tonen. Het is een whiskey die zo lekker is maar ook met ijs.

De proefnotities voor de Bushmills Black Bush zijn:

De kleur: goud.
De geur: kruidig en zoete sherry tonen.
De smaak: kruidig, notige zoete sherry tonen.
De na-smaak: zachte lekkere afdronk.
De prijs: ongeveer 20 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.