The Macallan Fine Oak 25 jaar oud

Gedistilleerd in de Macallan distilleerderij aan de rivier de Spey in het Speyside gebied, heeft deze single malt whisky minimaal 25 jaar lang liggen rijpen. Door de unieke combinatie van Amerikaans eiken welke in de bourbon industrie en de sherry industrie werd gebruikt, creëer je op deze manier een whisky die heel soepel, delicaat en boven al heel licht van smaak is.

In 1824 was The Macallan één van de eerste whiskydistilleerderijen in Schotland die een officiële vergunning kreeg. Over de jaren heen is de distilleerderij bijna hetzelfde gebleven als in de 19e eeuw. Nog steeds staat hij op dezelfde prachtige locatie, onder het toeziend oog van Eastern Elchies House.

The Macallan is een single Speyside malt verkrijgbaar 10, 12, 18, 21, 25 en 30 jaar oud. Door het gebruik van “Golden Promise” graan, kleine distilleerketels en rijping veelal op Oloroso sherryvaten en Amerikaanse bourbonvaten ontstaat een unieke single malt whisky. The Macallan wordt door kenners de Rolls Royce onder de malt whisky’s genoemd en is met vele prijzen beloond.

De proefnotities voor The macallan Fine Oak 25 jaar oud zijn:

De kleur: helder amberbruin.
De geur: rijk, robuust aroma met een hint van perzik, bloedsinaasappel, kruiden en hout.
De smaak: rijke smaak met kokosnoot en vanille en een hint van rozijnen, citroen en turf.
De na-smaak: langgerekt, licht kruidig met een hint van sherry en sinaasappel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.