Rosebank – Berry’s Own Selection 1990

De Rosebank distilleerderij werd in 1840 opgericht door James Rankin en is gelegen in het plaatsje Falkirk in de Lowlands aan de oevers van het kanaal de Forth and Clyde. Rosebank werd nog verbouwd in 1864 en sinds 1993 is de distilleerderij gesloten. Speciale bottelingen van de oude voorraden mogen door de Independent Bottlers nog gebotteld worden. Zoals deze Rosebank 18 jaar oud, gestookt in 1990, 46% van refill sherry butt nr. 605 en gebotteld in 2008.

De proefnotities van de Rosebank – Berry’s Own Selection 1990 zijn:

De kleur: goud.
De geur: aangenaam fris met zachte aroma’s van citrus fruit, gemaaid gras en tonen van gember op de voorgrond, dan iets peperig en hints van eucalyptus en wat nootmuskaat. De smaak: wordt iets vetter met een opkomende zoetheid en aroma’s van fruit (citrus, mandarijn) met bloemige en romige hout tonen.
De na-smaak: licht drogend met grassige en bloemige tonen en heerlijke aroma’s van lavendel en delicate rokerige tonen van turf.
De leeftijd: 18 jaar.
Het alcoholpercentage: 46%

Leave a Reply

Your email address will not be published.