Glen Talloch – Pure Malt 8 years

Glen Talloch Malt is een compositie van 12 verschillende soorten hoogkwalitatieve malt whisky’s. Al deze malts worden gelagerd op kleine houten fusten voor tenminste 8 jaar met beroemde namen als Aberfeldy, Pulteney, Knockdhu en Craigellachie, Balblair en Speyburn, die tot 12 jaar zijn gerijpt op eikenhouten fusten.

Na het lageren worden ze in een beproefde verhouding gemengd om te “huwen” tot een vatted malt. Glen Talloch malt beschikt hierdoor over een complex en rijk aroma. Dit in tegenstelling tot een single malt, waarbij meestal één karakteristiek domineert.

De proefnotities van de Glen Talloch – Pure Malt 8 years zijn:

De kleur: goud-amber.
De geur: zacht, kruidig, zoetig fruit en licht eiken.
De smaak: aroma’s van honing en karamel, licht moutig, eiken en fruit.
De na-smaak: iets zoetige afdronk.
De leeftijd: 8 jaar.
Het alcoholpercentage: 40%
De prijs: €16,-
De prijs/kwaliteit verhouding: een 8.

Leave a Reply

Your email address will not be published.