Glenmorangie – The Original

Glenmorangie´s The Original geeft uitdrukking aan het distilleerderijkarakter. Een uitermate florale en fruitige whisky die door zijn verleidelijke ingewikkeldheid en buitengewone finesse de wereld heeft veroverd. Door de combinatie van de ex-bourbon vaten enerzijds en de langzaam groeiende, op natuurlijke wijze gedroogde Amerikaanse eiken vaten uit de Ozark bergen in Missouri anderzijds, ontstaat een bijzonder toegankelijke en smakelijke whisky die bij 10 jaar rijping zijn ideale balans heeft bereikt.

The Original wordt dan ook vaak beschreven als één van de meest delicate en buitengewoon complexe single malt whisky’s ooit geproduceerd.

De Glenmorangie Distilleerderij is één van de meest traditionele van de Schotse Hooglanden gebleven, gevestigd in het plaatsje Tain. Glenmorangie, wat in het Keltisch ‘dal van de grote kalmte’ betekent, is de meest bekende malt whisky uit deze streek, maar bovendien de favoriete malt van de Schotten zelf.

Deze Single Highland Malt wordt gedistilleerd met uniek hard, mineraalrijk water uit de eigen waterbron, de Tarlogie Springs. De distilleerketels zijn de hoogste in Schotland, waardoor enkel de lichtste en meest pure dampen het hoogste punt halen en condenseren.

De proefnotities van de Glenmorangie – The Original zijn:

De kleur: geel goud.
De geur: geuren van in de zon rijpende vruchten zoals mandarijn, limoen, appel, peer en perzik bomen.
De smaak: zelfde als de geur, zeer zacht van smaak. Tevens romige en vanille hinten aanwezig.
De na-smaak: zachte doch ietswat korte afdronk.
Het alcoholpercentage: 40%
De leeftijd: 10 jaar.
De prijs: 30 euro.
De prijs/kwaliteit verhouding: een 7.

Leave a Reply

Your email address will not be published.