Een maand in Ierland whiskey drinken!

Whiskeystokerij Bushmills in Noord-Ierland is gisteren een bijzondere actie gestart ter ere van St. Patrick’s Day. Het bedrijf is op zoek naar een vrijwilliger die zijn eigen Ierse whiskey wil samenstellen.

Alle kandidaten nemen het tegen elkaar op om te bewijzen dat zij de juiste persoon zijn om hun eigen whiskey te maken. Daartoe moeten zij aantonen dat zij verstand hebben van whiskey. Ze moeten bijvoorbeeld het verschil (buiten de schrijfwijze) tussen Ierse whiskey en Schotse whisky kunnen benoemen. De winnaar van de competitie mag samen met de meesterdistilleerder van Bushmills gedurende een maand zijn eigen whiskey creëren.

St. Patrick’s Day is de nationale feestdag van Ierland. Op deze dag, 17 maart, wordt de geboortedag van Sint Patrick, de beschermheilige van het land, herdacht. Het feest wordt uitbundig gevierd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.