Glengoyne 40 Years Old binnenkort te koop

Voor het eerst in de 175 jarige geschiedenis van de Glengoyne distilleerderij werd deze maand de zeer oude, hoog gewaardeerde en allerbeste Highland Single Malt Glengoyne van 40 jaar oud gebotteld.

Het is werkelijk de belichaming van Glengoyne’s zo geroemde, niet door turfrook beïnvloedde en authentieke “Real taste of Malt”. De natuurlijke 40 jaar oude Highland Single Malt (45,9%) wordt door de distilleerderij beschouwd als een van de fijnste whisky’s die ze ooit heeft gestookt. De sublieme kwaliteit en smaak reflecteren het enthousiasme, de jarenlange toewijding en de deskundige uitoefening van het vakmanschap.

Elk detail in het ontwerp en de presentatie van deze gelimiteerd beschikbare Single Malt is zorgvuldig overwogen om het buitengewone karakter en het vakmanschap van Glengoyne 40 Years Old zo goed mogelijk te weerspiegelen. Het model van de exclusieve mondgeblazen, met goud gegraveerde, kristallen karaf laat de donker koper kleurige Single Malt goed tot zijn recht komen. Elke karaf is aan de onderzijde voorzien van een uniek nummer én van een ets van Schotlands mooiste distilleerderij, welke door de whisky wordt gereflecteerd.

Ook de solide, gelakte eikenhouten kist is luxueus uitgedost; de voorzijde is belegd met goud en de binnenzijde is gevoerd met crèmekleurig handgestikt leder om de rijke, natuurlijke kleur van de 40 jaar oude Malt het best tot zijn recht te laten komen. Het bijgesloten, traditioneel gebonden, in leder met goudfolie uitgevoerde boek is door Distillery Manager Robby Hughes persoonlijk gesigneerd. Het boek verschaft u de tasting notes en vertrouwt u gedetailleerde achtergrond informatie toe over Glengoyne’s lange en kleurrijke historie sinds haar onafhankelijkheid in 1833.

Met de geur van rode appelen, crème brulee, aardbeien en room verschaft de 40 jaar oude Glengoyne u een olierijk mondgevoel van rijpe bananen, kruidige pruimen, honing en graan voordat het opdroogt in grapefruit en zachte eik, met een lange, trage, droge finish.

Een 250-tal karaffen is gevuld met deze bijzonder zeldzame Glengoyne Malt. Wenneker Distilleries importeert deze exclusieve Scotch Single Malt welke vanzelfsprekend uitsluitend verkrijgbaar is bij whiskyspeciaalzaken. De allereerste exemplaren zullen vanaf week 52 te bewonderen en te koop zijn bij Stigros aan de Speelheuvelweg in Eindhoven en Liquorstore De Koning aan de Nieuwe Binnenweg 414b in Rotterdam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.