Buffalo Trace – Kentucky Straight Bourbon

Buffalo Trace – Kentucky Straight Bourbon is één van de meest gewaardeerde Bourbon’s, zo is WhiskyCast (Whisky Podcast) regelmatig laaiend over de verschillende edities van Buffalo Trace. Hoog tijd dus om deze bourbon te onderwerpen aan een test.

De Buffalo Trace – Kentucky Straight Bourbon wordt geleverd op 40% en op 45%, helaas heb ik de 40% gekocht. De 45% schijnt meer aroma’s te bevatten en kan beter gedonken worden met ijs. In Amerika wordt bijvoobeeld alleen de 45% (90 proof) geleverd.

Zoals typisch met Bourbon, duurt het ongeveer 10-15 minuten voor de aroma’s in het glas tot leven komen. Aarzel niet om te experimenteren met een klein scheutje water of een ijsblokje. Deze Bourbon is in tegenstelling tot de meeste Single Malts hiervoor gemaakt….

Een paar IJsblokjes verkort de finish redelijk veel, maar de kersen en alcohol-smaak werdt omgezet in een meer rokerige/houterige combinatie. Erg prettig drinkbaar…

De proefnotities van de Buffalo Trace – Kentucky Straight Bourbon zijn:

De kleur: karamel met rood-bruine tinten.
De geur: typische bourbon smaak, met de aroma’s van kersen, meloen, vanille, licht-geroosterd Keniaanse koffie en wat rokerigheid, maar ook veel warmte uit de alcohol.
De smaak: in de mond is deze bourbon zoetig en vettig op een prettige manier, ik had wat moeite de smaak aan achterkant van mijn tong te plaatsen, na een poosje kwam ik eachter dat dit zoethout moet zijn.
De na-smaak: erg goed voor een betaalbare bourbon.
Het alcoholpercentage: 40%.
De herkomst: Kentucky, USA.
De leeftijd: onbekend.
De prijs: ongeveer 20 euro.
De prijs/kwaliteit verhouding: een 8+, een betaalbare bourbon die erg goed smaakt. Jammer dat er in Europa de 40% geleverd wordt….

Leave a Reply

Your email address will not be published.