Home » featured, Schotse Whisky

Ardbeg houdt de eerste Islay-limpische Spelen ooit

7 May 2012 No Comment

Ardbeg Islay Single Malt Whisky zal op zaterdag 2 juni wereldwijd het bestaan van de Ardbeg Committee vieren. Deze datum is gekozen omdat het samenvalt met “Ardbeg Day” op het eiland Islay waar de distilleerderij haar thuis heeft.

Om de gelegenheid op te luisteren wordt een zeer gelimiteerde botteling van de legendarische malt uitgebracht voor Committee leden om van te genieten – al dan niet tijdens het testen van hun gymnastische vaardigheden.

 

Met slechts iets meer dan 12.000 flessen beschikbaar wereldwijd is “Ardbeg Day” een botteling vol geturfde, rokerige complexiteit. Een intrigerend huwelijk van twee verschillende stijlen Ardbeg met een gezamenlijke rijping op een sherry vat voor de laatste 6 maanden en gebotteld op 56.7% ABV.

Vanaf 1 juni te koop voor Committee leden bij de vijf Nederlandse Ardbeg Embassies: Hein Post, Groningen, Versailles Dranken, Nijmegen, Woudenberg Drankenhandel, Wageningen, DH17, Bergen op Zoom en Van der Heijden, Eindhoven voor een adviesprijs van € 69,95.

 

ComPEAT in de Islay-limpische Spelen

Michael Heads, Ardbeg Committee Chairman en Distillery Manager legt uit: “Ieder jaar verwelkomen we honderden Committee leden in onze distilleerderij tijdens het festival. Zij zijn de ruggengraat van het merk. Dit jaar willen we daarom alle duizenden leden wereldwijd mee laten doen in een “Islimpian” wedstrijd.

De traditionele Highland Games krijgen een “Ardbeggian” twist, dus bereid je voor op turfgooien en andere bijzondere spelelementen…

 

In Nederland zal het event plaatsvinden op Eiland 1 aan de Vinkeveense plassen. Maximaal 100 Ardbeg liefhebbers kunnen hier hun sportieve kwaliteiten laten zien. Maar ook een bezoekje aan het Turfmuseum De Ronde Venen en een rondje over de woelige wateren van de Vinkeveense plassen horen bij het programma, waarna we afsluiten met een heerlijk rokerige BBQ en een dram. Details over de mogelijkheid tot inschrijving ontvangen de Committee leden binnenkort per email.

 

Geniet op uw eigen wijze van Ardbeg Day!

 

Slainthè

 

 


Verantwoord alcoholgebruik

Ardbeg en The Glenmorangie Company bepleiten verantwoord alcoholgebruik en raden aan om Ardbeg met mate en in overeenstemming met de aanbevolen dagelijkse richtlijnen voor alcholgebruik te nuttigen.

 

Over Ardbeg

Ardbeg is trots op haar faam als ‘Ultimate Islay Malt Whisky’. Opgericht in 1815, wordt Ardbeg wereldwijd door connaisseurs gezien als de meest geturfde, rokerige en meest complexe van alle Islay malts. Ondanks het rokerige karakter, staat Ardbeg bekend om haar verukkelijke zoetheid, een fenomeen dat ook wel liefkozend de ‘peaty paradox’ wordt genoemd.

 

Na een roerige periode tussen 1981 en 1996 met dieverse sluitingen van de distilleerderij is sinds de overname door Glenmorangie Company in 1997 een feniks uit de as verrezen.

Een gepassioneerde groep “Ardbeggians” wilde ventuele toekomstige sluitingen voor eeuwig voorkomen en verenigde zich in het jaar 2000 in de Ardbeg Committee. Deze telt inmiddels meer dan 70.000 leden in ruim 100 landen.

 

Over The Glenmorangie Company

De Company is een van de meest gerenommeerde en innovatieve distilleerders en vermarkters van Schotse whisky merken wereldwijd. Het is onderdeel van Moët Hennessy, de wijn en dranken divisie van Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH). De Company produceert twee single malt merken – Glenmorangie Single Highland maltwhisky en Ardbeg Single Islay malt.

 

Ardbeg houdt de eerste Islay-limpische Spelen ooit , 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Whisky?
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Tags bij deze post: ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form