Home » featured, Schotse Whisky

Auchroisk Flora & Fauna Whisky 10 years old

27 November 2009 No Comment

Auchroisk Flora Fauna Whisky 10 yearsAuchroisk is opgericht in 1974 en daarmee een hele jonge distilleerderij. De naam Auchroisk betekent “oversteek in de rode rivier” . De Auchroisk 10 years old is onderdeel van de Flora & Fauna serie. Dit is een serie van 35 single malts van even zoveel distilleerderijen die het eigendom zijn van Diageo. Deze distilleerderijen voelden zich enigszins achtergesteld na de verkiezing van de zes “Classic Malts” door Diageo. Om het speciale lokale karakter van hun malt te benadrukken ontwierpen zij een nieuw etiket met daarop de voor hun lokale flora & fauna, vandaar de toevoeging in de naam. Deze serie waarvan sommigen malts niet meer te krijgen zijn, is tot op vandaag de dag bijzonder populair.

Auchroisk betrekt haar water uit de nabij gelegen Dorie’s Well, waar heel zacht water uit komt. Dit en de grootte van de ketels zorgen voor een hele zachte whisky, die doet denken aan bessen of een fruitsalade. Dit is geen sherryachtige whisky, maar het slaagt er toch in om sterke zoete smaken te presenteren.

Pas toen ging hij zijn product delen met het brede publiek. Zijn ambachtsman-achtige aanpak worp vruchten af en zijn whisky was meteen een succes.

De proefnotities van de Auchroisk Flora & Fauna Whisky 10 years old zijn:

De kleur: zacht geel.
De geur: zeer aromatisch, limoen-achtig, een klein beetje rokerig en maltig
De smaak: stevig en vol van smaak. Je proeft duidelijk anijs. Zoet.
De na-smaak: droge en volle.
De prijs: 42 euro.
De prijs/kwaliteit verhouding: een 6,5

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Whisky?
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Tags bij deze post:

Reageer op dit artikel!

Feedback Form