Home » featured, Ierse Whiskey

Bushmills Original

15 May 2009 2 Comments

bushmillsBushmills is genoemd naar de stad waar het wordt gedistilleerd.

Gelegen aan de noordkust van Ierland, een mijl verwijderd van de spectaculaire rotsformatie Giant’s Causeway. Er staan twee molens op de oevers van de River Bush die langs de distilleerderij stroomt. Bushmills whiskey wordt nog steeds gedistilleerd in de Old Bushmills distilleerderij. Dit is ‘s werelds oudste whiskey distilleerderij met een licentie.

Puur kristalhelder water wordt gecombineerd met ongeturfde mout om er een whiskey van te maken zonder de scherpe rooksmaak die andere single malts kenmerkt. De whiskey wordt drie maal gedistilleerd, dit is het verschil met Scotch Malt Whisky die over het algemeen tweemaal wordt gedistilleerd.

De leeftijd: 5 jaar.

De kleur: licht goud.
De Geur: lichtkruidig aroma met lichte tonen van vanille, opbouwend van geur van vanille ijs tot tonen van een crême brûlée.
De smaak: verwarmend en aangenaam, vers fruit tonen met lichte honing zoete aroma’s. De afdronk is pittig en fris met kruidige tonen.

Bushmills Original, 7.0 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Whisky?
Rating: 7.0/10 (6 votes cast)
Tags bij deze post: ,

2 Comments »

  • Bushmills Black Bush - Whisky Review.nl said:

    […] gemaakt. Als één van de weinige mag deze whiskey een ‘oer-whiskey’ genoemd worden. De Bushmills whiskey vormt namelijk de basis voor een diversiteit aan andere distillaten, maar ook voedingswaren en […]

  • Powers Irish Whiskey - Whisky Review.nl said:

    […] heeft onmiskenbaar meer aroma dan de overige Irish Whiskey’s (Paddy, Jameson, Tullamore Dew, Bushmills) met zijn eigen kenmerkende pot-still bestanddeel dat wordt onderbouwd door een moutige body. […]

Reageer op dit artikel!

Feedback Form