Home » featured, Nieuws

CHIVAS REGAL 18 YEAR OLD LIMITED EDITION

22 October 2010 No Comment

De befaamde internationale luxemerken Christian Lacroix en Chivas Regal hebben hun exclusieve samenwerking nieuw leven ingeblazen met de introductie van de ‘Chivas 18 Year Old by Christian Lacroix’.

De introductie van deze exclusieve achttien jaar oude whisky volgt op het succes van de ‘Chivas 12 Year Old Magnum by Christian Lacroix’ van vorig jaar.

Opnieuw slaan ‘s werelds grootste luxe whiskymerk en het Franse modehuis nu de handen ineen. Deze fles whisky is met een bijzonder oog voor detail en stijl gemaakt. Dit was alleen mogelijk door de exclusieve samenwerking tussen deze twee luxemerken.

De fles achttien jaar oude Chivas is verpakt in een luxueuze, gespiegelde ‘juwelenkist’. Met flamboyante creativiteit, innovatie en in echte Lacroix-stijl heeft Christian Lacroix zijn haute couture gecombineerd met  Schotse whisky.

Voor het gedurfde ontwerp liet Lacroix zich inspireren door de geschiedenis van Chivas Regal. Het ontwerp is stijlvol en koninklijk, en sluit perfect aan op de whisky die erin verpakt is.

Sacha Walckhoff, Creative Director bij Christian Lacroix: “We wilden opnieuw het gevoel van modern ridderschap overbrengen met deze met goud bewerkte en geborduurde fles in een oogstrelende doos met reliëf. Tegelijkertijd hebben we geprobeerd de fles en de verpakking de luxe en uitbundigheid die het modehuis van Christian Lacroix ademt, mee te geven.”

De Chivas 18 Year Old heeft een verpakking met een chique bekleding met geborduurd Jacquard-patroon. Hiermee presenteert Lacroix de whisky op een manier die volledig overeenkomt met de meerdere lagen van de rijke, diepe smaak van de whisky zelf en met het vakmanschap waarmee hij gemaakt is. Ook deze keer is er gebruikgemaakt van de unieke lasertechniek om een fijn metalen laagje op de fles aan te brengen. Deze techniek was ontwikkeld voor de Chivas 12 Year Old Magnum. Zo oogt de fles luxueus en geraffineerd tegelijk en sluit perfect aan bij de gespiegelde juwelenkist die lijkt op een eeuwenoud, vorstelijk reliek.

Chivas Regal Global Brand Director James Slack: “Christian Lacroix heeft iets ontzettend moois neergezet met de nieuwe Chivas Regal 18 Year Old Limited Edition – een ontwerp dat perfect de luxe van haute couture combineert met het vakmanschap van de whisky. Wat je ziet, is niet zomaar een fles whisky, maar een waar collector’s item. We zijn vereerd met de hernieuwde samenwerking met Christian Lacroix en trots op deze limited edition in onze collectie.”

Chivas Regal 18 Year Old by Christian Lacroix is een limited edition van slechts drieduizend flessen die international verkrijgbaar zijn voor een prijs van 480 euro inclusief btw.
In Nederland zullen er medio november 2010 slechts 36 flessen beschikbaar zijn via een aantal geselecteerde slijterijen. U kunt deze slijterijen vinden op de website van Pernod Ricard Nederland www.pernod-ricard-nederland.com.

CHIVAS REGAL 18 YEAR OLD LIMITED EDITION, 9.4 out of 10 based on 8 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Whisky?
Rating: 9.4/10 (8 votes cast)
Tags bij deze post: , , ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form