Home » featured, Nieuws, Schotse Whisky

Christian Lacroix ontwerpt fles Chivas Regal 12 years

7 November 2009 6 Comments
Chivas Regal 12 special editionChivas Brothers, wereldwijd marktleider in luxe Schotse whisky, is een samenwerking aangegaan met Christian Lacroix. De Franse modekoning heeft voor Chivas Regal een schitterende whiskyfles ontworpen, die in gelimiteerde oplage op de markt komt.

Met zijn weelderige en opvallende design is deze magnum Chivas Regal 12 Year Old by Christian Lacroix het toonbeeld van een succesvolle samenwerking tussen twee luxueuze merken.

De speciale fles is voorzien van een zilveren coating die gedeeltelijk transparant is. Dit zorgt voor een opvallend contrast met de oranje kleur van de whisky.

Het ontwerp van Christian Lacroix wordt met behulp van een unieke lasertechniek in een fijn metalen laagje op de fles aangebracht. Op die manier komt het adembenemende design perfect tot uiting. Met dit design verwijst de Fransman naar de excentrieke en heroïsche symboliek die van oudsher bij Chivas Regal hoort.

“De merken Chivas Regal en Christian Lacroix delen waarden als traditie, vakmanschap en exclusiviteit. Dat maakt deze samenwerking zo succesvol”, zegt Leon Rodenburg, Brand Manager Whisky’s bij Pernod Ricard Nederland. “De uitbundige stijl van Christian Lacroix past uitstekend in de wereld van Chivas Regal. Met deze samenwerking continueren we onze langetermijnstrategie om schitterende, ambachtelijke en innovatieve edities van Chivas Regal op de markt te brengen. Al eerder werkten we samen met ontwerper Alexander McQueen en met architect Evan Douglis. Al deze edities hebben gemeen dat liefhebbers van luxegoederen ze bijzonder weten te waarderen.”

Christian Lacroix”Mijn levendige fantasie verbindt bepaalde woordklanken direct aan zaken als kwaliteit, prestige en luxe. Dat is ook het geval bij Chivas Regal. Deze naam is voor mij altijd synoniem geweest voor termen als ‘stijl’, ‘paleis’ en ‘koninklijk’”, zegt Christian Lacroix. “Chivas Regal is in de ogen van velen een whisky voor de hoogste kringen van de samenleving, vergelijkbaar met haute couture. Voor zowel Chivas Regal als mijzelf was het creëren van een nieuw design voor de fles, als een soort van ‘jas’ voor de whisky, een logische stap.”

Van de magnum (anderhalve liter) Chivas Regal 12 Year Old by Christian Lacroix komen slechts 36 flessen naar Nederland. Die zijn vanaf medio november 2009 verkrijgbaar via vijftien speciaal geselecteerde slijters. Meer informatie hierover is te vinden op www.pernod-ricard.nl. De adviesprijs van deze exclusieve editie is 99,95 euro (incl. btw).

Christian Lacroix ontwerpt fles Chivas Regal 12 years, 8.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Whisky?
Rating: 8.5/10 (2 votes cast)
Tags bij deze post: ,

6 Comments »

 • nathalie van iperen said:

  hallo,

  ik ben zeer geintereseerd in deze fles.
  vraag me af waar hij te koop is?????
  ik woon in limburg, kunt u mij even een bericht geven, alvast bedankt.

  met vriendelijke groet, n van iperen

 • Wouter (author) said:

  Beste nathalie,

  Ik weet het helaas ook niet.

  Je zou contact kunnen opnemen met Pernod Ricard Nederland!

  Tel.: 076-5025111
  Fax: 076-5025147

  Postadres:
  Postbus 3995
  4800 DZ BREDA

  Algemene informatie: info@pernod-ricard-nederland.com

 • Vincent said:

  Kijk eens op marktplaats of speurders daar schijnt er 1 te staan

 • Vincent said:

  Ik heb er een te koop

 • Henk jan said:

  Voor hoeveel? Ben benieuwd!

  Wat is je mail adres?

 • CHIVAS REGAL 18 YEAR OLD LIMITED EDITION - Whisky Review.nl said:

  […] befaamde internationale luxemerken Christian Lacroix en Chivas Regal hebben hun exclusieve samenwerking nieuw leven ingeblazen met de introductie van de ‘Chivas 18 Year Old by Christian […]

Reageer op dit artikel!

Feedback Form