Home » featured, Nieuws, Schotse Whisky

Dalmore lanceert Malt Whisky van £10,000

30 October 2009 No Comment

dalmore1951decanterDalmore distilleerderij heeft de lancering aangekondigd van een van de meest gewaardeerde whisky’s – de Sirius – met een prijs van 10.000 pond per fles.

Sirius is alleen beschikbaar voor particuliere kopers en via een beperkt netwerk van World Duty Free (WDF) winkels.
De Dalmore’s 1951 Sirius Vintage is een single-vat, single malt whisky, met een vat sterkte van 45%.

“Onze samenwerking met World Duty Free geeft ons de mogelijkheid om in contact te komen met een elite groep van investeerders en whisky liefhebbers over de hele wereld. We zullen concentreren op de belangrijkste doelmarkten in Taiwan, de VS en Frankrijk. ” Aldus David Robertson van Dalmore.

Sirius zal worden gelanceerd in de WDF flagship store op Heathrow Terminal 5. Slechts 12 karaffen zullen worden geproduceerd.

Dalmore is gelegen in het noorden van Highland Alness, dat ligt op de Cromarty Firth en dicht bij de beroemde Black Isle.

Het werd opgericht in 1839 en is momenteel in handen van Whyte & Mackay, een tak van United Spirits. Dalmore wordt vertaald als ‘grote weide’ van Iers en dit verwijst naar de vruchtbare landbouwgrond, dat is gevestigd in de omgeving.

De distilleerderij heeft een huidige productie capaciteit van ongeveer vier miljoen liter per jaar en heeft een aantal van de oudste destilleer ketels in Schotland, een van die dateert uit 1874.

Dalmore lanceert Malt Whisky van £10,000 , 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Whisky?
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Tags bij deze post: ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form