Home » featured, informatie, Schotse Whisky

De Johnnie Walker Collectie

21 October 2009 No Comment

johnnie-walker-blackOp aanvraag hierbij een overzicht van de verkochte Johnnie Walker Whisky’s. De Red Label, Blue label en Blue Label King George V zijn al beschreven op Whiskyreview.nl

Op dit moment worden de volgende blends van Johnnie Walker verkocht:

  • Red Label – Een blend van ongeveer 35 graan- en malt whisky’s (waaronder Talisker). Deze whisky is op Jameson na, de best verkocht whisky ter wereld. Het is de enige whisky die specifiek voor het mixen met andere dranken zoals cola wordt gepromoot.
  • Black Label – Een blend van zo’n 40 graan- en malt whisky’s, allen met een minimumleeftijd van 12 jaar.
  • Green Label – Een blend van 15 uitsluitend malt whisky’s, die allen ten minste een leeftijd hebben van 15 jaar. Het is hiermee een zogenaamde “blended malt” of, zoals tot voor kort gebruikelijk was, een “vatted malt”. Bekende malt whisky’s die hierin zijn verwerkt zijn Talisker, Caol Ila, Linkwood en Cragganmore.
  • Gold Label – Net als de Green Label een blended malt van ongeveer 15 verschillende single malt whisky’s. Het recept is gebaseerd op de aantekeningen van Alexander II die deze blend had bedacht ter ere van John Walker. Voor deze blend worden een aantal 18 jaar oude single malts gebruikt en een aantal zeldzame 15 jaar oude single malt whisky’s.
  • Blue Label – Het kroonjuweel uit het assortiment. De Blue Label wordt samengesteld uit de allerbeste en zeldzame whisky’s van Schotse topdistilleerders. Sommige malt whisky’s die er in zijn verwerkt hebben een leeftijd van 50 tot 60 jaar. De flessen zijn genummerd en worden verkocht in een met zijde afgewerkte doos. De prijs van een Blue Label bedraagt dan ook rond de 200 euro.
De Johnnie Walker Collectie, 7.7 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Whisky?
Rating: 7.7/10 (6 votes cast)
Tags bij deze post: , , , ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form