Home » featured, Headline, Overige

Drambuie 15 Year Old Speyside Whisky Liqueur

6 May 2012 No Comment

Enige poos geleden schreef ik over de normale Drambuie, de persoonlijke likeur van Prince Charles Edward Stuart, beter bekend als Bonnie Prince Charlie. Dit geheime recept daterend uit omstreeks 1745 en is nu zelfs verbeterd, met de introductie van de Drambuie 15 years.

Deze Drambuie 15 years old is gehuwd met enkel de beste Speyside malt whiskies van minimaal 15 jaar oud. Het resultaat is een verfijnde, drogere expressie van Drambuie.
Wat ook opvalt is dat deze 43% likeur, meer Whisky-kenmerken in zich heeft als de normale Drambuie.

Door de vergaring van mooie vaten malt whisky de afgelopen eeuw om te laten rijpen en te gebruiken in de productie van de reguliere likeur kan Drambuie’s Master Blender nu putten uit een rijke en bijzondere voorraad. Uit deze reserves zijn de beste Speyside malts geselecteerd van 15 jaar of ouder voor hun zachte en complexe geuren en smaken die perfect combineren met het kruidige aroma en vleugje honing van het Drambuie elixir.
Drambuie 15 years old is gebotteld op 43% alcohol, iets sterker dan de reguliere Drambuie om zo de intensiteit en nuances van de smaken optimaal tot hun recht te laten komen. De fles is nagenoeg hetzelfde als de normale Drambuie, echter is nu groen-doorzichtig. Persoonlijk vind ik dit er mooier uitzien.

De proefnotities van de Drambuie 15 Year Old Speyside Whisky Liqueur zijn:
Kleur: glanzend koper.
Geur: aromatische kruiden en citrus, bedekt met geurig gras en butterscotch tonen, dit is een smaak die kenmerkend is voor oude Speyside Malt.
Smaak: fluweel zacht mondgevoel, geurende citrus, citroengras, moutige tonen van butterscotch, bessen en heide.
Na-smaak: zeer lang en vol, zeker voor een likeur!
Prijs: ongeveer 35 euro.

Prijs/kwaliteit verhouding: een 8,5! Deze likeur heeft veel indruk op mij gemaakt, ook al ben ik geen likeur persoon….

 

Drambuie 15 Year Old Speyside Whisky Liqueur is een drankje om rustig van te genieten, puur of met ijs. Aantrekkelijk voor zowel bestaande Drambuie liefhebbers als voor whisk(e)ydrinkers. Het is werkelijk ‘an dram buidheach’, ofwel ‘the drink that satisfies’.

 

Drambuie 15 Year Old Speyside Whisky Liqueur, 6.3 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Whisky?
Rating: 6.3/10 (3 votes cast)
Tags bij deze post: ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form