Home » featured, Headline, Nieuws, Overige

Eerste Whisky Twitter Tasting door DH17

6 April 2011 3 Comments

De eerste nederlandse Twitter Tasting is een feit! Zojuist hebben 28 man mogen genieten van de door DH17 slijters geweldig georganiseerde Whisky proeverij via Twitter. Bedankt DH17!

Iedereen die zich op tijd had aangemeld, want ja de 28 kitjes gingen rap, kreeg 3 Whisky’s van Tullibardine in prachtige tubes thuisgestuurd.

Vandaag, 6 april, tussen 8 en 9 uur mochten de 3 tubes/miniaturen van Tullibardine open!

De eerste Whisky die we gingen proeven was de Tullibardine Aged Oak, deze is gelagerd geweest op Bourbon-vaten en dat ruik/proef je! Daarnaast een overvloed van fruitigheid en dan vooral citrus en eikenhout. Er werd ook nat zeil genoemd en daar kan ik me prima in vinden. In de nasmaak is was een klein bittertje te proeven door het hout gebruik. Kortom een heerlijke fruitige, zachte Whisky voor in de zomer op het strand. Deze Whisky kost €24,- en zeker de moeite waard voor dit geld!

De tweede Whisky was de Tullibardine 1993, een vintage dus, deze had veel dezelfde geuren en smaken als de eerste Whisky, het houtgebruik leek bij deze echter iets milder. Qua smaken vielen tevens: Shortbread, gember, chocolade, sinaasappel en tabak op. Voor €28,99 een leuke koop!

De derde whisky was wat mij betreft de topper van de avond, dit betrof de Tullibardine 1992 1er Cru Classe Finish. Hierbij heeft de Whisky een finish gekregen van Bordeaux-wijn vaten, gezegd wordt dat het hier om Lafite-vaten gaat. De kleur is in ieder geval mooi goud-roze en ook de geur is lekker zeg! Met wijn, port, rook, mout en kersen. De smaak was ongeveer hetzelfde met een mooie afdronk! Voor €47,- is dit absoluut een whisky om in huis te hebben! Heerlijk!

Ook via deze weg wil ik DH17 slijterijen heel hartelijk bedanken voor deze geweldige ervaring van proeven via Twitter! De organisatie was top en de Whisky heerlijk!

Eerste Whisky Twitter Tasting door DH17, 8.3 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Whisky?
Rating: 8.3/10 (3 votes cast)

3 Comments »

Reageer op dit artikel!

Feedback Form