Home » Mixen, Nieuws

FHM Bourbon Cocktail

8 August 2010 No Comment

Vanmiddag heeft FHM-hoofdredacteur Robert van den Ham de FHM-cocktail van het bekende Amerikaanse bourbon whiskymerk Maker’s Mark in ontvangst genomen. Hij ontving de eerste FHM-cocktail tijdens de 100ste coveronthulling van het magazine in Odeon te Amsterdam

Maker’s Mark heeft vandaag de eerste FHM-cocktail aangeboden aan Robert van den Ham, de hoofdredacteur van FHM. De Amerikaanse bourbon whisky, met de fles die gedoopt is in rode was, heeft de cocktail speciaal voor FHM ontwikkeld om het 10-jarig jubileum en de 100ste coveronthulling van het populaire blad te vieren.

De FHM-cocktail bevat, naast natuurlijk de Maker’s Mark-whisky, ondermeer aardbeien en champagne, wat zorgt voor een sensuele cocktail, waarmee de FHM-lezer deze zomer bij zijn vriendin goed voor de dag kan komen op het strand, het terras of thuis bij de barbecue.

Robert van den Ham, hoofdredacteur FHM: “Met de FHM-cocktail van het bekende whiskymerk Maker’s Mark proost ik graag op de mooie 100ste FHM-cover met Kim Feenstra en het 10-jarig bestaan van ons blad. Cheers!”

Ilja Schouten, brandmanager Maker’s Mark: ”Maker’s Mark feliciteert de Nederlandse FHM met het 10-jarig bestaan met een cocktail die wij speciaal hebben ontwikkeld voor de FHM en zijn lezers. Maker’s Mark is net als FHM een internationaal A-merk, dat een stijlvolle en stoere uitstraling met een knipoog heeft. Omdat de FHM-cocktail, op basis van onze bourbon whisky, een lichtzoete smaak heeft, is het de perfecte cocktail voor deze zomer!”

FHM-cocktail

De FHM-cocktail van Maker’s Mark bevat de volgende ingrediënten: 50 ml Maker’s Mark, 40 ml Boiron aardbeienpuree, 20 ml verse citroensap, 20 ml 1883 Gourmet Cocktail Syrup Rose en Piper Heidsieck Brut-champagne. De FHM-cocktail van Maker’s Mark is binnenkort in heel Nederland verkrijgbaar in toonaangevende clubs, bars en hotels.

Maker’s Mark

Maker’s Mark is wereldwijd een toonaangevend merk op het gebied van bourbons. Maker’s Mark is de creatie van Bill Samuels Sr., een distillateur van de zevende generatie in Kentucky. De bourbon is ontstaan uit een heel eenvoudig idee. Hij wilde een bourbon whisky maken die soepeler en minder scherp was. Bill Samuels Sr. Besloot daarom het oude familierecept te laten voor wat het was en verving de traditionele roggesoort, die voor de bourbonsmaak zorgt, door rode wintertarwe die voor de zoetere en zachtere smaak zorgt. Deze rode wintertarwe is het kenmerk van Maker’s Mark geworden.

Maker’s Mark wordt met de hand vervaardigd in de historisch distilleerderij in Loretto, Kentucky. De fles met de rode was (die met de hand wordt gedoopt) en de SIV-stempel zijn kenmerkende symbolen van zijn authenticiteit.

Wie is die dame op de foto? Dat is Salemme Guiaux!

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Whisky?
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Tags bij deze post: , , ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form