Home » featured, Nieuws

Glen Grant viert 170-jarig bestaan met special edition

14 July 2010 2 Comments

Dit jaar viert de beroemde Schotse distilleerderij Glen Grant een jubileum ter gelegenheid van het 170-jarig bestaan van het merk. De distilleerderij produceert, al sinds de oprichting in 1840 door de broers James en John Grant, single malt whisky. Speciaal vanwege het jubileum lanceert de distilleerderij een eenmalige limited edition oplage, een huwing van vaten whisky uit de afgelopen decennia Glen Grant. De gelimiteerde oplage is een symbool voor het innovatieve, vooruitstrevende en onconventionele karakter van het whiskyhuis.

Om het 170-jarig bestaan luister bij te zetten, heeft Glen Grant een onnavolgbare ervaring gecreëerd met deze Limited Edition Single Malt Scotch Whisky. De bijzondere uitgave werd speciaal vervaardigd door Malt Master Dennis Malcolm, die zorgvuldig de meest waardevolle Glen Grant-vaten uit de periode 1976 tot 1999 selecteerde en hen samenvoegde tot een nieuwe whisky.

De limited edition staat voor 170 jaar van traditie en innovatie. Zorgvuldige rijping in eiken vaten leverde een frisse en natuurlijke Single Malt Scotch Whisky op met een onderscheidend goudbruine kleur. Deze Single Malt (46% alcohol) heeft de zachte smaak waar Glen Grant bekend om staat, met de rijke tonen van rijpe vruchten uit de boomgaard, verweven met hints van turfrook.

  • Verkoop via de in whisky gespecialiseerde slijter tegen een adviesverkoopprijs van € 99,95.
  • De Glen Grant Limited Edition ter gelegenheid van de 170e verjaardag is beschikbaar vanaf augustus 2010.
VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Whisky?
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Tags bij deze post: , ,

2 Comments »

  • Govers said:

    Ben benieuwd of deze Whisky nog beter smaakt dan de Glen Grant 16. Top Whisky is dat namelijk! Deze special edition miss ook maar aanschaffen!

  • Glen Grant – 170 anniversary Limited Edition - Whisky Review.nl said:

    […] Glen Grant bestaat 170 jaar en dat moet gevierd worden met een mooie Limited Edition! […]

Reageer op dit artikel!

Feedback Form