Home » featured, Schotse Whisky

Glen Talloch – Pure Malt 8 years

28 December 2009 6 Comments

Glen Talloch Malt is een compositie van 12 verschillende soorten hoogkwalitatieve malt whisky’s. Al deze malts worden gelagerd op kleine houten fusten voor tenminste 8 jaar met beroemde namen als Aberfeldy, Pulteney, Knockdhu en Craigellachie, Balblair en Speyburn, die tot 12 jaar zijn gerijpt op eikenhouten fusten.

Na het lageren worden ze in een beproefde verhouding gemengd om te “huwen” tot een vatted malt. Glen Talloch malt beschikt hierdoor over een complex en rijk aroma. Dit in tegenstelling tot een single malt, waarbij meestal één karakteristiek domineert.

De proefnotities van de Glen Talloch – Pure Malt 8 years zijn:

De kleur: goud-amber.
De geur: zacht, kruidig, zoetig fruit en licht eiken.
De smaak: aroma’s van honing en karamel, licht moutig, eiken en fruit.
De na-smaak: iets zoetige afdronk.
De leeftijd: 8 jaar.
Het alcoholpercentage: 40%
De prijs: €16,-
De prijs/kwaliteit verhouding: een 8.

Glen Talloch - Pure Malt 8 years, 7.3 out of 10 based on 23 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Whisky?
Rating: 7.3/10 (23 votes cast)
Tags bij deze post: , ,

6 Comments »

 • DIRK BAKKER said:

  EEN UITSTEKENDE 8 JAAR OUDE BLENDED MALT VOOR EEN LAGE PRIJS.
  KOST IETS MEER, MAAR SMAAKT VEEL BETER DAB DE NORMALE GLEN TALLOCH.
  EEN FIJNE UITGESPROKEN MALT MET SMAAK VAN HONING EN BLOEMEN.
  EEN ECHTE AANRADER.

 • Wouter (author) said:

  Helemaal mee eens Dirk!

 • koki said:

  een heerlijk zachte wishky, misschien niet voor de echte kenner, maar voor de af en toe drinker, HEERLIJK

 • C.J. van Dam said:

  Misschien niet voor de echte kenner? Over smaak valt niet te twisten, ik ken een whisky drinker die een fles Lagavulin van zo’n 50 eurie door de gootsteen spoelde omdat hij vond dat het naar petroleum smaakte. Niet dat ik nu een kenner ben maar hij had die fles ook aan mij kunnen geven, voor een “second opinion”. Zelf ben ik altijd op zoek naar een goede, smaakvolle whisky met een vriendelijk karakter voor zo weinig mogelijk geld, het is tenslotte crisis tijd.
  Werd ik onlangs al verrast door een echte whisky kenner die een standaard Glen Talloch op tafel zette, het was mijn eerste kennismaking en een echte openbaring kan ik wel zeggen. Dat maakte mij dan ook erg nieuwschierig naar de “pure malt 8 years”. Die staat nu inmiddels in mijn top 10 lijst, de prijs/kwaliteit is geweldig.

 • Freddie said:

  Wie een niet goedkope fles van 50 euro weggiet is niet goed wijs… dat je een whisky niet lekker vind, dat kan, maar betekend niet dat een ander hem ook niet lekker vind. Je moet wel erg goed in het geld zitten als je zomaar 50 euro weggooit. Je kunt hem ook kado geven aan iemand anders….
  Ik heb deze whisky vandaag gekocht, de GT8. En is zeker niet verkeerd, bij G&G met klantkaart voor 17,50. De 16 euro hier was zeker van een paar jaar geleden 🙂 Het oudste bericht hier is van 2010 nl.
  Prijs kwaliteit verhouding is prima.

 • Widzed said:

  Prima zachte fijne prettige whiskey. Zowel puur als in de mix erg prettig. Prijs kwaliteit is subliem. Fantastisch product, aanrader.

  De normale Glen Talloch dronk ik jaren terug vaak ‘in de mix’ met vrienden tijdens het gamen op de pc en playstation. Binnenkort ga ik deze vrienden weer zien en gaat er zeker en fles Glen Talloch Pure Malt 8 years old op tafel, dit omdat deze fles gewoon beter is dan de normale versie. Looking forward!

Reageer op dit artikel!

Feedback Form