Home » featured, Headline, Schotse Whisky

Macallan Fifties

8 June 2011 No Comment

De Macallan Fifties is de tweede Macallan die ik beschrijf, na het proeven van een periode geen Macallan geproefd te hebben, weet je weer hoe goed en lekker The Macallan eigenlijk is.

Deze Macallen Fifties is een editie van de bijzondere collectie Whisky’s die Macallen enkele jaren geleden uitbracht voor de travel-retail. Het leuke van deze Whisky’s die liepen van de twenties tot de fifties, is dat ze allen de specifieke smaak hebben die Macallen in die decennia had.

Om opnieuw de stijl van The Macallan uit de jaren 50 te maken, is de Master Distiller bemonsterd met flessen van The Macallan uit de vijftiger-jaren om zo de smaak goed in zich op te nemen en deze te recreëren.

Tijdens de jaren 1950, werden de Spaanse eikenhouten sherry vaten weer beschikbaar na de verstoring van de Tweede Wereldoorlog, hierdoor was Macallan in de positie om voor zijn Whisky’s zowel nieuwe sherry-vaten als tweede vulling vaten te gebruiken. Dit resulteerde in een whisky die is zo rijk en kruidig ​​is als de moderne Macallan, maar met een hint van turf rook.

Het assortiment werd beoordeeld door Michael Jackson, de beroemde internationale whisky schrijver, in de Malt Whisky Companion als: ‘Amongst the highest of any malts”.

De proefnotities van The Macallan – Fifties zijn:

De kleur: mahony oranje.
De geur: mooie geur, gedroogd fruit, kersen, sherry, hout, toffee en turf.
De smaak: mooi gerijpt, veel sherry, gedroogd fruit, rozijnen,  noten en iets turf.
De na-smaak: zeer vol en mooi, sherry blijft lekker hangen in combinatie met iets licht ziltigs…
Het alcoholpercentage: 40%.
De prijs: op het internet zo’n 50 euro.
De prijs/kwaliteit verhouding: een 8,5-. Heerlijke Whisky met een mooi verhaal, helaas zo moeilijk te krijgen!

Macallan Fifties, 8.7 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Whisky?
Rating: 8.7/10 (6 votes cast)
Tags bij deze post: , ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form