Home » featured, Ierse Whiskey

Paddy Irish Whiskey

22 July 2009 One Comment

paddyPaddy Whiskey is één van mijn favoriete Ierse Whiskies. De smaak is niet bijzonder anders dan Jamesons Whiskey. Misschien nog ietsje zachter en daardoor geschikter voor de Irish Koffie. Paddy Whiskey is een traditionele Ierse Whiskey, met de klassieke smaak van de whiskey’s uit Cork. Stevig, met een tintelende afdronk, die vooral in Ierland zelf hoog gewaardeerd wordt. Dankzij een niet te lange rijping op Bourbon vaten, blijft de smaak van Paddy intens en puur.
Cork is de tweede stad van de Ierse Republiek. het is een havenstad in het zuiden van het land, elegant maar wat vervallen. Een beroemde inwoner van Cork waar de whiskey naar vernoemd is, was Paddy O’Flaherty. Hij was de topverkoper van de Cork Distilleries Company. Zijn klanten vroegen naar “Paddy’s whiskey” en dit resulteerde in de officiële naam van het premiummerk van de Distillery.

De kleur: goud.
De geur: krachtig en houttonen.
De smaak: mout, iets fruit, stevig
De na-smaak: tintelende afdronk, die van het grain afkomt.

Paddy Irish Whiskey, 6.5 out of 10 based on 11 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Whisky?
Rating: 6.5/10 (11 votes cast)
Tags bij deze post: , ,

One Comment »

  • Powers Irish Whiskey - Whisky Review.nl said:

    […] fabrikant. De Gold Label heeft onmiskenbaar meer aroma dan de overige Irish Whiskey’s (Paddy, Jameson, Tullamore Dew, Bushmills) met zijn eigen kenmerkende pot-still bestanddeel dat wordt […]

Reageer op dit artikel!

Feedback Form