Home » featured, Sigaren

Romeo y Julieta Mille Fleurs

11 October 2009 One Comment

Romeo y Julieta Mille FleursNaast Whisky ben ik ook een groot sigaren liefhebber. Hierbij een artikel over sigaren….
De Romeo y Julieta Mille Fleurs is één van mijn meest favoriete sigaren, in dit artikel een kort stukje over het merk Romeo y Julieta en de proefnotities van de Mille Fleurs!

De Mille Fleurs van Romeo y Julieta is een Cubaanse longfiller van het model Petit Corona. Ring Gauge: 42 (Ø 16,67 mm), Lengte: 129 mm.

De geschiedenis: In de vijftiger jaren van de 19e eeuw stichtten Inocencio Álvarez Rodriguez en Jocé Garcia het merk Romeo y Julieta. Het merk was vernoemd naar de twee hoofdpersonen uit het stuk van Shakespeare. Als merk werd Romeo y Julieta officieel geregistreerd in 1873 en kwam volop ten bloei vanaf 1903 toen de fabriek werd overgenomen door José Don Pepin Fernándo Rodriguez. Don Pepín was betoverd door het werk van Shakespeare. Zijn passie bracht hem zelfs naar Verona, de stad van de Capulettis, waar hij hemel en aarde bewoog om het beroemde balkon te kunnen kopen. Toen dat onmogelijk bleek, liet hij een exacte replica maken boven de ingang van zijn sigarenfabriek, op de hoek van de Calle Belascoaín en Virtudes. De modellen die bij Romeo y Julieta gerold worden, bieden een volledig overzicht van de Havanafamilie.
Naast de vedette van het huis, de Churchill, vinden de Havana-liefhebbers een reeks klassieke en kleinere modellen.

De proefnotities van de ROMEO y JULIETA MILLE FLEURS zijn:

De Mille Feurs heeft qua smaak als het ware duizend bloemen in zich, is mild en aromatisch en heeft een goed uitgebalanceerd smaakpalet. Daarnaast heeft Romeo y Julieta Mille Fleurs een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Whisky?
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Tags bij deze post: ,

One Comment »

  • admin (author) said:

    Eergisteren een mooi doosje van 10 Mille Fleurs gekocht. Staat geweldig in de humidor!

Reageer op dit artikel!

Feedback Form