Home » featured, Headline, Schotse Whisky

The Black Grouse

15 May 2011 2 Comments

Iedereen kent de Famous Grouse blended Whisky, daar is nu sinds enkele jaren ook een iets zwaarder broertje van op de markt, namelijk The Black Grouse. Deze eveneens geblende Whisky is voor een groot deel gemaakt van Islay-Whisky’s, dit maakt deze Whisky wellicht één van de volste en voor velen aantrekkelijkste blended Whisky op de markt.

The Black Grouse is in 2008 door Jim Murray verkozen tot de beste nieuwe blend op de markt.

Een fles Black Grouse kost gemiddeld zo’n 22 euro bij de slijter, een hele liter is te vinden voor 25 euro. Een prima alternatief voor de wat duurdere Malt-Whisky’s uit Islay dus…

The Famous Grouse staat bekend als een pure, toegankelijke en zeer kwalitatieve Scotch blended whisky. Het is de nummer één whisky van Schotland. Ook in Nederland is het whiskymerk de nummer één onder de premium Scotch blended whisky’s. The Black Grouse is evenals The Famous Grouse onderdeel van de Edrington Group.

De proefnotities van The Black Grouse zijn:

De kleur: donker goud.
De geur: redelijk zacht van geur, met de aroma’s: gras, rook, turf, eiken, licht ziltig.
De smaak: rook, turf, cacao, specerijen, klein zoetje.
De na-smaak: zacht met turfachtige hinten en een aangenaam zoetje.
Het alcoholpercentage: 40%.
De prijs: rond de 22 euro voor 70cl. De literfles wordt aangeboden voor rond de 25 euro.
De prijs/kwaliteit verhouding: een 8. Goed alternatief voor de dikwijls prijzige Islay Malt Whisky’s.

The Black Grouse, 7.2 out of 10 based on 35 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Whisky?
Rating: 7.2/10 (35 votes cast)
Tags bij deze post: , , , , ,

2 Comments »

 • henri said:

  wie de keuze heeft tussen een islay blend zoals de black bottle, die doorgaans 18 euro kost en dus gemiddeld 4 euro goedkoper is, raad ik toch deze aan.

  famous grouse heeft simpelweg meer smaak en body. je voelt aan alles dat deze whisky van zeer hoge kwaliteit is, je proeft Highland Park en The Macallan invloeden duidelijk terug, de neus is goed en stemmend met de smaak (waar je de turf in de black bottle niet ruikt en hier wel), hij komt je mond binnen als een highlander en gaat er vandoor als een fris opgestoken sigaar en blijft op alle smaakhoeken stabiel rondhangen in je mondhoeken en omarmt als een warme deken.

  dit is dan ook bij uitstek een whisky voor je whiskyfles voor een mooie zonnige maar koude nazondagmiddag na een lange bos of strand wandeling. tot nu is dit toe de beste turf blend die ik ooit gedronken heb.

 • Antoine said:

  Van ieder gekochte fles Black Grouse wordt 25 Penny besteed door het RSPB ( protection of birds) aan het met uitsterven bedreigde korhoen
  Toch niet onbelangrijke info lijkt mij

Reageer op dit artikel!

Feedback Form