Home » featured, Nieuws

Whiskyfestival in Leiden

5 October 2009 No Comment

whisky-festivalDit jaar bestaat het whisky festival, het evenement voor de whiskyliefhebber, tiende jaar. Ook ditmaal vindt het plaats in de Pieterskerk in Leiden. Gedurende drie dagen van 13 t/m 15 november staat de kerk in het teken van whisky. Whiskyminnend Nederland kan weer terecht voor de talrijke nosings & tastings bij de stands en er kunnen ook Masterclasses worden gevolgd in de daarvoor bestemde zalen. Het festival kent een eigen betaalmiddel voor de exclusieve whisky’s, de “dram” (1 dram = 1 euro)

* ‘s Werelds kostbaarste vintage range van The Macallan voor het eerst in Nederland tentoongesteld!

In al hun variëteit aan natuurlijke kleuren, aroma, smaak en stijl, is deze whisky een van de meest zeldzame en kostbaarste voorbeelden van een der grootste whisky’s. Geen enkele andere distilleerderij is in staat zo’n scala aan whisky’s aan te bieden zoals we dat vinden in The Macallan Fine & Rare collectie”. Aldus wijlen whiskyschrijver Michael Jackson. The Macallan Fine & Rare collectie bestaat uit 47 flessen. De totale range kost € 200.000

* Tineke Verburg reikt Dutch Whisky Awards uit.

Tijdens de VIP sessie op vrijdagmiddag worden, na de succesvolle introductie vorig jaar, door Tineke Verburg de Dutch Whisky Awards uitgereikt in de categorieën: beste Single Malt Whisky geturfd, beste Single Malt Whisky niet geturfd en beste Blended Whisky. Tevens reikt zij de Scotch Single Malt Whisky Society awards uit voor de detailhandel en het horecabedrijf, dat zich het meest heeft ingezet voor de promotie van Scotch Single Malts.

* Wouter Wapenaar wordt ” Keeper of the Quaich ”

Wouter Wapenaar, (mede) organisator en – oprichter van het International Whisky Festival wordt op 5 oktober tijdens een officiële plechtigheid in Blair Castle in Schotland benoemd tot “Keeper of the Quaich”. Deze award wordt jaarlijks toegekend aan personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de populariteit van whisky. “Een blijk van erkenning en waardering van de whiskyindustrie en een kroon op het werk”, is de reactie van Wouter.

* Nieuw: Whisky en kaas, Whisky en chocolade

* Als vanouds: Whisky Cocktail Bar, Whisky Likeur Bar, Whisky boekenstand, Whiskies of the World Bar

* De festival botteling: Dit jaar een Bowmore uit 2000, het jaar van het eerste whisky festival als aandenken van het 10 jarig jubileum. Deze fles kan via de website www.whiskyfestival.nl worden besteld.

Op de website www.whiskyfestival.nl en www.whiskyawards.nl vindt men alle informatie over het bovenstaande en de overige informatie over het festival en de awards verkiezing.

Openingstijden:

Vrijdag 13 november
13.00 – 17.00 uur VIP sessie
19.00 – 23.00 uur

Zaterdag 14 november
13.00 – 17.00 uur
19.00 – 23.00 uur

Zondag 15 november
11.00 – 13.00 uur Vaksessie
14.00 – 18.00 uur

Toegangsprijs: € 40, – (inclusief tasting glas met logo, de festivalcatalogus en natuurlijk het proeven van talrijke verschillende whisky’s)
Toegangsprijs VIP sessie: € 75, – (incl. tasting glas, 20 drams, buffet en uitreiking Whisky Awards.
Kaarten bestellen: www.whiskyfestival.nl gedurende de openingstijden bij de ingang

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Whisky?
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Tags bij deze post:

Reageer op dit artikel!

Feedback Form