Home » Amerikaanse Whiskey, featured

Woodford Reserve Distillers Select

28 November 2009 No Comment

Woodford Reserve Distiller's SelectDe Woodfort Reserve Bourbon is een super premium small batch Bourbon afkomstig uit een distilleerderij Labrot & Graham distilleerderij ten zuiden van de bekende stad Frankfurt. Deze distilleerderij stookt al meer dan 200 jaar whiskey’s. De Whiskey’s worden gerijpt op speciaal uitgezochte vaten bij de Bluegrass Cooperage in Louisville – Kentucky. Deze eikenhouten vaten zijn zeer belangrijk voor de rijping van de Woodfort Reserve Bourbon. Deze eikenhouten vaten zijn zeer belangrijk voor de rijping van de whiskey omdat het hout krachtig is en omdat het hout natuurlijk suiker bevat is het uitermate geschikt voor de rijping van bourbon whiskey.

Volgens een wet die in 1964 is aangenomen moet Bourbon whiskey voldoen aan de volgende eisen: De Bourbon moet in Amerika gestookt zijn, van fijn gemalen en gegist graan op minimaal 160 proof (80% alc.) gedistilleerd zijn. Het grootste verschil met Schotse whisky is dat er in Bourbon met minimaal 51% mais gestookt moet worden, 4 jaar moet rijpen op nieuwe gebrande eikenhouten vaten. Er mogen, behalve puur water, geen andere stoffen aan toegevoegd worden.
Bij Labrot & Graham wordt er niet op de kalender gelet. Het rijpingsproces is per fust verschillend de keldermeester bepaald wanneer een fust klaar is voor botteling, als hij de kleur, geur en smaak heeft goedgekeurd gaat de whisky op fles. De whiskey’s liggen overigens wel beduidend langer op fust dan 4 jaar.

De proefnotities van de Woodford Reserve Distillers Select zijn:

De kleur: koper geel.
De geur: bergbloemen in het voorjaar, acacia, sigaren kistje en aroma’s van kokos en houtskool.
De smaak: mooi elegant zoet, zijdeachtig soepel, marsepijn, noten met aroma’s van bloemen en in de lange afdronk toast, hout en honing.
De na-smaak: volle van smaak, mede door zijn hogere alcohol percentage (45,2%).
De prijs: 32 euro.
De prijs/kwaliteit verhouding: een 7+

Woodford Reserve Distillers Select

Woodford Reserve Distillers Select, 9.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Whisky?
Rating: 9.0/10 (3 votes cast)
Tags bij deze post: ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form