Bowmore 15 year – Darkest

Bowmore maakt heerlijke Whisky’s! Zo ook de 15 year, de lichte rokerigheid en zilt doet deze Islay Whisky eer aan, toch is deze zeer Whisky ook zeer zacht en complex van smaak, dit mede door de rijping van 2 jaar op Oloroso Sherry vaten.

Bowmore staat breeduit langs de kust van Loch Indaal en straalt grandeur uit met haar witte gebouwen, zwart omlijste ramen en pagodevormige schoorstenen die hoog boven High Street uittorenen. Bowmore is de oudste distilleerderij met een licentie op Islay en ze is in 1779 opgericht door David Simpson, een locale boer. Bowmore is ook een van de eerste die ertoe overgingen hun Whisky wereldwijd Single Malt aan te bieden.
De proefnotities van de Bowmore 15 year – Darkest zijn:

  • De kleur: koperbruin.
  • De geur: turfrook, appels, wijn-achtig, karamel en houtachtig.
  • De smaak: zacht en toch heel vol en complex. Rokerig, Sherry, iets eiken en iets zoetig
  • De na-smaak: iets wat korte en vlakke afdronk met voornamelijk zoete en rokerige aroma’s.
  • Het alcoholpercentage: 43%
  • De prijs: 47 euro.
  • De prijs/kwaliteit verhouding: een 7-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *